Stukker

Stukker a veszedelmes onlinefegyver.

Friss topikok

  • stukker: Igen.:) (2014.05.21. 18:37) Onlány
  • Kukucs: Egyetertek a Petyaval meg az irasoddal is....mivel mindkettotoknek igaza van. Az egesz orszag buzl... (2012.12.23. 22:43) Oktatási reformunk margójára
  • Pop40: @Gerilgfx: "ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz... (2012.12.14. 21:34) Unortodox fiatalok
  • Kukucs: az long island cocktail te szanalomdozer nem long beach... :) (2012.07.13. 00:40) Édentől keletre
  • Valika kv: Mi a telefon számod?? EFOTT-ról jelentkezünk!!! Minden jót!! (2012.06.29. 00:19) Gyors bejegyzés

Linkblog

Felforgatókönyv

2007.12.13. 01:52 stukker

 Mi van akkor ha rádöbbensz hogy életed olyan unalmas és megszokott, hogy akár egy könyvnyi papírlapra  is ráférne?  Mi van akkor ha az életedet akár pár nap alatt valaki  összefoglalná és elkezdené mesélni neked? Észreveszed hogy nem az író a bolond hanem az tűnik bizarrnak amit hallasz.  Bolondnak képzeled magad, hogy  valaki  feltűnést kelt  egyhangú életed láttán, melyet nem is sejtesz, hogy  akár figyelhetné valaki, annyira rutinos és  merev.  Csak mész a megszokott úton, felszállsz a buszra, besétálsz arra helyre ahol mindennap teljesítened kell, de közben észre sem veszed, hogy mennyire telik az időd, melyet neked szántak. Életed olyan mintha minden napod meg lenne írva percről percre, óráról órára.  Nem érdekel mit miért teszel, mit miért cselekedsz, csak mész előre a kitaposott ösvényen, melyet te vágtál ki szépen lassan az életed során. Majd egy nap felkelsz és hangokat hallasz, de elsőre észre se veszed, mert csak azt hallod amit cselekedsz. Felkelés utáni rögzített fogmosás során számolod hányat kell még húznod a fogkefével, hogy teljesítsd a megszokott mosolyodhoz szükséges szép fehér fogakat. Egy nap rádöbbensz, hogy akár egy jól kimért robot teljesíted a napokat szépen sorjában, hétfőtől hétfőig. Nem veszed észre, mert saját magadat programoztad be. A karodon az óra jelzi, hogy miből mennyit kell még végrehajtani nem pedig egy hajcsár. Csak lüktetsz előre akár a szíved, de pulzusod nem éri el a szintet, hogy akár élvezd is azt amit csinálsz.
Egy nap felkapod a fejed, annak láttán, melyet teszel és gondolkodni kezdesz, mennyire éltél, ha éltél e egyáltalán. Észrevetted- e azt a megszokott világodból ami előtt minden nap elhaladtál. Elkezded kitapintani azokat a dolgokat, melyekre mindig is vágytál, de a karórád két mutatója mindig is beszabályozott. Észreveszed az életed múlik. És gyorsan. Felsejlik, hogy közeleg a halálod órája, de rádöbbensz ennek láttán, hogy lehet az is az volt ahogyan eddig éltél. Elkezdesz félni, ösztönösen menekülni, nem tudsz megnyugodni, olyan zavart észlelsz melyhez nem szoktál hozzá. Próbálod kideríteni, hogy miért kell meghalnod, de rá kell hogy eszmélj nem az a lényeg. Fel kell derítened miért érdemes addig élned. Olyan dolgokra figyelsz melyek addig elkerülték figyelmedet. Megpróbálod menekíteni az életedet a halál küszöbén és csak menekülsz. Már nem számít a karórád, csak futsz, hogy még elérj mindent amit szeretnél még mielőtt lecsapna rád a végzet. Életedet élni szeretnéd. Újra számítanak a hangok, az ízek, a szagok, melyekből kifürkészed a létezésed összes apró jelét. Egy női mosoly, mely táncra perdítene vagy egy ölelés de főleg egy csók. Amikor az embert nem dolognak, elintézni való ügynek tekinted hanem egy érző léleknek. Mikor rájösz hogy hibásan éltél már lehet hogy késő, de ha felfigyelsz azokra az apró jelekre melyek megboldogítják életed szürke hétköznapjait, már sokat elérhetsz. Talán éppen elég arra, hogy ne félj a haláltól, mert tudod magadban, hogy az élet milyen szép is tud lenni. És talán arra is elég, hogy életben tudj maradni a beprogramozott mivoltodtól....

Nem egy könnyed film, nagyon mély tartalommal és egy nagy adag társadalomkritikával a háta mögött. Érdemes utána egy kicsit elmélkedni rajta és nem kimenni azonnal a moziból az utcára.         

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stukker.blog.hu/api/trackback/id/tr20262338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuki 2007.12.13. 20:33:13

4 es fel eve ezt probalom a kibaszott fejetekbe verni hogy kapjatok vegre eszbe hogy mit csinaltok illetve hogy mit nem!!!!!! Es ti erre juttok hogy leirjatok.....szep!!!!!

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2007.12.14. 10:04:22

es ez most akkor jo vagy nem? :D
mit probalsz te a fejunkbe verni?

kukker 2007.12.14. 18:48:49

csak punnyadtok es isztok semmi egyeb.....de semmi....es ebben persze en is benne voltam sajnos, barmennyire is szerettem volna mast....na mindegy vegtere is az ember addig nem valtoztat amig jol erzi magat egy szituban..... mondjuk nezzetek magatokra...elejen nagy lendulet sok dumalas aztan nem lesz belole semmi de a duma az marad.....pl St. Patrick nap.....(tudom majd jonnek sorban a kifogasok meg hogy en konnyen vagyok....csak a nyari Szicilia nehogy szintugy ilyen legyen....bar ha en akarok akkor is megyek szoval....)

Stukker 2007.12.14. 22:05:25

Örülnék ha megválogatnád a szavaid. Nem tudom, hogy felfogod e egyáltalán amiket írtál ide.
"csak punnyadtok és isztok"
Örülök, hogy kintről ilyen nagy okos vagy és jól belelátsz a dolgokba.
Engem te ne oktass ki, pontosan tudom mit teszek, nem érzem nálad kevesebbnek magam csak azért mert nem Írországban dolgozom.
És erről ennyit. Tovább nem érdemes ezt ragozni, csak gondolkodj mielőtt írsz valamit, mert lehet h megbántasz vele embereket.

kuki 2007.12.14. 23:07:56

Szarfaszu!!!!! Senki nem mondta hogy arrol van szo hogy hol el.... egyszeruen semmire nem vagytok kepesek... szidtatok a Karesz is hogy csak veszprem meg tata letezik neki meg az ivas meg a majkremes kenyer.... hat ti se vagytok jobbak csak ezt nem leirosgatni kell hanem tenni ellene.....es telleg elkezdeni elni...hasznosnak tartom a tudasod amit eddig megszerezet de beleertve engem is neha nem igazan eltunk s csinaltunk barmit is...(marha a tomerdek bulit leszamitjuk de azon kivul nem sokat lattunk...)..csak eleg sokat elvesztegettunk...erezhettel volna igy elobb is ahogy leirtad mert akkor csinalhattunk volna jo programokat.... pl a palinka feszt. nem is ivos mind inkabb kulturalis program volt... en ilyesmikre gondoltam es ebbol lassuk be nem sok volt.....(amugy meg postan kuldok egy baszott nagy pofont meg egyszer ilyen hangot nyitsz szaros....ezert ha hazamegyek nem hivlak meg kurvazni...)

kukker 2007.12.14. 23:19:04

Meg szeggyè antidepresszànst!!!!!

Mestahh 2007.12.17. 23:16:37

Lempel-Ziv kóóóóóóóóóóóóóód! kenyérfejelés!

mestahh · http://mestahh.blog.hu 2007.12.26. 20:37:01

Uncsííííííííí! Írjál Tömi!
süti beállítások módosítása