Stukker

Stukker a veszedelmes onlinefegyver.

Friss topikok

  • stukker: Igen.:) (2014.05.21. 18:37) Onlány
  • Kukucs: Egyetertek a Petyaval meg az irasoddal is....mivel mindkettotoknek igaza van. Az egesz orszag buzl... (2012.12.23. 22:43) Oktatási reformunk margójára
  • Pop40: @Gerilgfx: "ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz... (2012.12.14. 21:34) Unortodox fiatalok
  • Kukucs: az long island cocktail te szanalomdozer nem long beach... :) (2012.07.13. 00:40) Édentől keletre
  • Valika kv: Mi a telefon számod?? EFOTT-ról jelentkezünk!!! Minden jót!! (2012.06.29. 00:19) Gyors bejegyzés

Linkblog

Unortodox fiatalok

2012.12.13. 17:30 stukker

   Egy örmény anekdota nyitja soraimat. A történet szerint egy fiatal hölgy feljelentett egy férfit szexuális erőszak vádjával, és amikor bírósági tárgyalásra került a sor, a férfit megkérdezték az elkövetett tettét illetően: Megerőszakolta-e az itt látható hölgyet? A férfi válasza a következő volt: Uraim, ez fizikailag lehetetlen, ugyanis ahhoz, hogy megerőszakoljak valakit le kellene húznom a nadrágomat, márpedig akkor aztán a napnál is világosabb, hogy letolt nadrággal sose érném utol a menekülő hölgyek bármelyikét is. Az erőszak ezért aztán kizárt.

    Ez a kis történet ugrott be, amikor meghallottam a kormány logikáját és véleményét a tüntető fiatalokról. „Nem értem, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, hiszen őket már nem érinti a keretszám csökkentése, bent vannak a felsőoktatásban." Így szól Kövér László velős véleménye. Talán ő is letolhatná még hozzá a nadrágját és közölhetné a mikrofonba, hogy „nyasgem”. Nemcsak a hatalmi gőg és a cinizmus köszön vissza szavaiból, hanem a mérhetetlen ostobaság és a helyzet totális félreismerése.

   A diákoknak és mellette a társadalom széles rétegeinek nemcsak magával a törvény tervezetével van problémája, hanem volt ellenzékiként tett nyilatkozataikkal totálisan szembemenő, azt suttyomban összedobó, majd a társadalomra ráerőszakolni kívánó törvénycsinálási machinációjával. Ez azt jelenti, hogy először is hazudtak a választások előtt és a népszavazási eredményre fittyet hányva ma azzal büszkén szembemennek a nemzeti konzultációjuk keretében. De nemcsak hazudtak a tandíjról, hanem azt olyan álságos módon próbálják az emberek torkán lenyomni, hogy úgy tesznek, mintha bárkivel is tárgyaltak volna érdemben a törvénytervezetről. Ezzel szemben a kétéves kormányzati tevékenységük fő jellegzetessége a „rólunk, de nélkülünk” elv hathatós alkalmazása a kétharmad tudatával és ez nemcsak a mostani oktatási reformra érvényes. Nemzeti konzultáció kipostázása, majd annak eredményét elhallgatva, de azt legitimáló erőként felhasználva tetszelegnek a demokrácia bajnokaiként. A másik tipikus technika alkalmazása az, amikor a kormányzati holdudvarból gyorsan fabrikálnak az adott célnak megfelelő új érdekvédelmi szervezetet, majd velük látszategyeztetnek és azután rájuk erőszakolják a nemzeti-keresztény törvénytervezetüket. Persze itt csak az a nemzeti és keresztény, amit ők annak tekintenek. Lásd Fekete Györgyöt, a Fidesz új kulturális öklét, a reinkarnálódott Aczél Györgyöt.

   Természetesen értem Kövér László véleményét, ugyanis nekik nem sokat jelenthet az a szó, mint szolidaritás, de 24 évvel ezelőtt még ők is azért harcoltak, hogy beleszólási joguk legyen a róluk, rólunk szóló érdemi törvényhozásba. Másrészt minden fiatalt érint, éppúgy a most érettségizőket és egyben a végzős egyetemi hallgatókat egyaránt ugyanis, ha nekik is lesznek majd gyerekeik (erre azért van esély) akkor, mint szülők fogják immár a tandíjat (önköltséget) fizetni. Amúgy meg a kormányt sem érinti ennyi erővel a törvénytervezet, hiszen ők is végeztek ergo miért piszkálnak bele. Persze Schmitt Palit és Semjén Zsoltit még azért ne írjuk le, mint végzős hallgatókat, hiszen ők még lehet, hogy fognak önköltséget fizetni. Ki tudja, még lehet hogy ők is megjelennek a Kossuth Tér szabadtéri komplexumában Rózsa ellenes feliratokkal.

   Mindazonáltal roppant szomorú jelenség volt látni a hétfői tüntetésen az ellenzéki politikusok nyálcsorgató, a fiatalokhoz dörgölőző, piócaként tapadó viselkedését. Rablóból pandúr, szoci sajtótájékoztató a tandíj (náluk fejlesztési részhozzájárulás címke alatt futott) ellen. Igazán meggyőző látvány a tandíj eredeti szellemi atyjait megvilágosodni látni és a szánalmas pálfordulásukat végighallgatni/nézni. Ide kívánkozik a Jobbikos politikus - személy szerinti kedvencem - Novák Előd szellemi ámokfutása. Nyilván azt hitte, hogy valami Izrael ellenes tüntetésbe keveredett, bár hamar feleszmélhettek, hogy rossz helyen sündörögnek, miután Dúró Dóra felesége szenvedett, mint disznó a jégen, mert a kutya se szólt hozzá. Érdekes látvány voltak ők ketten, akiknek a szellemi öröksége és viszonyítási pontja a Numerus Claususon alapszik. Ennek szellemében a „Nácik haza” rigmusára kénytelenek voltak elhagyni a fiatalságot.

   Ezek a tüntetések nem az ortodox fiatal demokratákról (Fidesz) szólnak már, hanem egy unortodox, valóban fiatal és valóban demokrata generációról és ebben az a paradoxon, hogy a Fidesz ortodox politikája és antidemokratikus megnyilvánulásai kellettek ahhoz, hogy az apolitikusnak tartott fiatalság megszervezze önmagát, immár országos szinten.

   Nem tudom, hogy mi lesz az ügy végkimenetele, mindenesetre a kormánynak most a legkedvezőbb a lehetősége törvények keresztülerőszakolására. Akár az ünnepek előtt is elfogadhatják a törvénytervezetet, akár a két ünnep között is, hiszen nem valószínű, hogy az ünnepek alatt az emberek az utcára mennének. Ehhez pedig még az is hozzájárul, hogy januárban vizsgaidőszak lesz és persze a mínusz tíz fok sem a diákokat támogatja. Azért én szurkolok nekik!     

114 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://stukker.blog.hu/api/trackback/id/tr354963826

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tömegben 2012.12.14. 00:00:19

Nekünk bloggereknek nem adatik meg, hogy első sorból nézzük végig az eseményeket, mint a média képviselői. Igaz cserébe az az első sor lehetünk, akiket néznek. Nem vagyunk sajtó, nem jár kitüntetett hely sehol és nem távolodhatunk el az eseményektől há...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2012.12.14. 00:47:43

@Fufo: mindenhova beírja, már 5 éve ez az egyik rögeszméje :D

P.Freddy 2012.12.14. 00:52:00

@Gerilgfx:

"...amely már alapvető emberi jogainkat is kikezdte. véleményem szerint ebbe az irányba többé már nem szabad lépnünk. "

Figyelj okostojás fideszcsicska. Amikor emberek nem MERNEK például lájkolni a fészbúkon, akkor az azt jelenti, hogy pont most éppen olyan velejéig romlott hatalmas mocsár közepén süllyesztik az országot, hogy olyat eddig még csak a kommunisták vakeroltak ide a Kárpát medencébe.

Úgyhogy ne hasonlítsd se Bajnait, se senki mást ehhez a mostani pillanat-király hájfejű pojácához és agybeteg udvartartásához, de nyaljátok a seggét nyugodtan, mert ennyi nektek is jár és ennyi a demokráciátok. Egészségetekre, barnanyelvűek.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 00:53:16

@Gerilgfx: jól gondoltam. a blődségedet még többel fejelted meg. gyakorlatilag nem volt egyetlen olyan mondatod, aminek bármi köze is lenne a valósághoz. a fidesz trollok is jobbak nálad. na menj szépen aludni hülye gyerek.

Vol'Jin 2012.12.14. 00:53:16

@Gerilgfx: "ne feledd, már neki is jutott 1 év a húsosfazék mellett. én nem felejtettem el. bajnaiban az egyetlen pozitívum, hogy a csipcsupp politikai vitákba okos módon nem folyik bele, de ettől eltekintve lényegében pont ugyanazt csinálta, mint amit Gyurcsány, vagy Orbán csinál(t). eközött a három férfiú között nem látok lényegesebb különbséget ideológiájukban, szellemiségükben, módszereikben."

Nem azért, de Gyurcsány meg Bajnai összes bűne kimerül annyiban, hogy Orbán propagandával karaktergyilkosságot tervelt ki ellenük, és ebből az egyiknél sikerült is. Tehát Gyurcsányt azt kivégezte, a Bajnait meg nem sikerült neki. Gyurcsány azért lett alkalmatlan, mert megrogyott. Semmilyen elképzelését nem tudta véghez vinni. Most az lényegtelen (praktikus okokból), hogy a sikertelensége nem az ő személyes hibája, hanem csak a személyes kudarca. A kudarc okozója az orbáni nyomás, és az alatta megrogyó MSZP. Igaz, hogy Bajnai más pozícióból és helyzetben, de nem erodálódott. Tehát kormányzásra alkalmas személy. Értelmi képességei és személyisége is megvan a feladathoz. Elmondható, hogy az egyetlen miniszterelnökünk volt a rendszerváltás óta eltelt időszakban, aki alkalmas egy ország vezetésére.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:00:55

@balage_81 reloaded: és ez az elfuserált, kvázi személyeskedő jellegű, valószínűleg habzó szájjal írt szenvedmény mind az általam felhozott listára kívánt cáfolat lenni? hát ez kevés lesz :(

@Vol'Jin: azért ha egy rendszer bizonyítékokat hamisít, az ellenfél összes jelentős mozgalmárát rövidebb-hoszabb időre börtönbe/vizsgálati fogságba záratja (emberek ezreiről beszélünk!), és ráadásul ezt demokratikus tettnek feltűnteti, akkor az ember lelki szemei előtt nem épp egy szerencsétlen, ártatlan politikusi klientúra tűnik fel, akik rosszkor voltak rossz helyen, és egy karaktergyilkosság áldozatává váltak. Gyurcsány ellen egyvalaki követett el karaktergyilkosságot: maga Gyurcsány volt az. Bajnai csak a bal-oldaliak körében elfogadott, mint egy, miniszterelnöknek is alkalmas, összefogó személy, széles körben már nem az.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:02:10

@P.Freddy: aham, tehát én vagyok a fideszcsicska, miután pár hozzászólással előtted kvázi elhatárolódtam tőlük.

nem baj, választhatsz valamit az alsó polcról :3

Vol'Jin 2012.12.14. 01:05:41

@Gerilgfx: "röviden összefoglalva néhány gondolatban, hogy nekem személy szerint mi a bajom bajnaival, és az ő operatív környezetével:

-a hiteleket hitelek segítségével akarta törleszteni

-ha tényleg olyan fene-nagy közgazdász, akkor tudnia kellene: a hiteleket nem felvenni kell, hanem nyújtani, hisz abban van a haszon.

-kizárólag a világpiac tekintetében alakította gazdasági programját, a magyar igényeket - pl az egyre fokozódó, mostanra kibontakozó hitel-ellenességet figyelem kívül hagyta. egy miniszterelnök feladata a polgárok akaratának minnél hűbb reprezentálása, nem az, hogy a nevükben döntsön, mert csakjobbleszmajdvalamikor (mint láthatjuk, nem lett)
"

Tájékozatlan vagy. A hitelek törlesztőrészlete része a költségvetésnek. Adósságot csökkenteni úgy tud egy kormány, hogy leszorítja a költségvetési hiányt. Alacsony hiány mellett csökken, nullás hiány vagy az alatt el is fogy az utolsó kötvény kifizetésekor. Bajnai alatt volt alacsony a hiány, tehát ő az adósság ellen küzdött. Orbán egyáltalán nem foglalkozott ezzel a kérdéssel. Azóta akar adósságot csökkenteni, amióta nem kap kölcsön. AZ adósságcsökkentő politikája csak a szavak szintjéig jut el. Minden tette viszont az adósságspirálba taszít minket.

P.Freddy 2012.12.14. 01:07:06

@Vol'Jin:

"Elmondható, hogy az egyetlen miniszterelnökünk volt a rendszerváltás óta eltelt időszakban, aki alkalmas egy ország vezetésére. "

Szerintem több is volt alkalmas, de Orbán üdítő kivétel:) Ő olyan pszichopata-fajta, hülye emberek által csúcsra juttatott beteg. Hasonló beteg (például törpegolyó) mint a csúcsra juttatói, és ezek a betegek általa kiélik a saját betegségük vágyait.

Gyakorlatilag egyszerre mozdulunk, egyszerre rándulunk, egyszerre ürítünk - mi egyek vagyunk:)

Vol'Jin 2012.12.14. 01:10:04

@Gerilgfx: A kukagyújtogatók nálad békés tüntetők, az ellenük fellépő karhatalom meg terrorszervezet.

Hát akkor megkérem a fiatalokat, hogy gyújtsák fel a köztévét, meg a parlamentet.

Amit az Orbán ebben az országban csinál, azért a Gyurcsányt rég fellóbálta volna a tömeg egy villanypóznára.

Vol'Jin 2012.12.14. 01:12:11

@P.Freddy: A szörnyű, hogy Orbán húsz éve az egyik általam legkedveltebb politikus volt.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:12:46

@Vol'Jin: ennyi erővel akár azt is mondhatom, hogy a szendvics, amit az előbb megettem, része a költségvetésnek, mert amikor majd a WC-n megszabadulok tőle, bekerül a csatornahálózatba, ahol aztán az ülepítő medencében színtiszta tápanyaggá válva bekerül az ökoszisztémába, miközben a csatornarendszer fenntartóinak jövedelmet termel, és erévén növeli az ország, és az unió GDP-jét.

én talán csak akkor fogadtam volna el ezt a hitelfelvételt, ha egy olyan konkrét célra, vagy közvetlenül olyan célokra lett volna fordítva, amelyek nagy eséllyel olyan, az ország szemponntjából jelentős megtérülést hozó beruházások révén néhány éven belül azonnal megtérültek volna: pl elkezdhették volna belőle megépíteni az új reaktorblokkokat pakson. de még ez esetben sem biztos, hogy támogattam volna. egy demokráciában a nép dönt. ha a nép sírógörcsöt kap a hitelfelvétel szónak már csak a csengésétől is, akkor ilyen lépéseket nem szabad meglépni, mert ha mégis meglépik, akkor a népfelség elve, és az adott kormányzat legitimitása kérdőjeleződik meg.

Vol'Jin 2012.12.14. 01:13:21

Találós kérdés:

Kik mondták a parlamentben a KDNP-frakció tagjainak, hogy térdre csuhások!

P.Freddy 2012.12.14. 01:16:58

@Gerilgfx:

"aham, tehát én vagyok a fideszcsicska, miután pár hozzászólással előtted kvázi elhatárolódtam tőlük. "

Ne haragudj, de ha valakinek az írásából ömlik a fideszpropaganda sulykolt bűze, az hiába próbál "elhatárolódni" ugyanettől.

Én se szeretek büdös lenni amikor kutyaszarba léptem, de ez nem elhatárolódás kérdése:)

Vol'Jin 2012.12.14. 01:17:08

@Gerilgfx: Ez azért van, mert nem tudsz számolni, vagy nem tudod mit jelent a költségvetés. De ez nem probléma, mert közgáz tananyag, tehát nem része az általános műveltségnek.

Vitázni erről nem fogok, csak azt mondom, hogy rosszul tudod, nem úgy van az.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:20:31

@Vol'Jin: ha választanom kell azok között, akik kukáat gyújtogatnak és tv székházat foglalnak el,

És azok között,

akik a saját népük tagjait tették inkább rács mögé a törvény erejével, ha védekezni mertek például egy feléjük pillangókéssel rohanó, üvöltöző rablógyilkossal szemben azon indoknál fogva, hogy sötétebb, ,,modernebb, európaibb'' bőrű, egyfajta post-szocialista páneurópai fehér-ellenes értékrend nevében,

akkor bocsi, de én az első csoportot választom.

És mindent megteszek azért, hogy a második többé labdába ne rúghasson, alapvető, élethez való alapvető emberi jogaink védelme érdekében.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:21:47

@Vol'Jin: ja, nem úgy van az. már hogy lenne úgy. semmi se úgy van, csak a naaagy bölcs bajnai tudja, mert ő megmondta, hogy úgy van az, ezért az úgy van, mert ő megmondta, hogy úgy van, mert nem ám általános műveltség, hanem úgy van.

ha tényleg úgy van, akkor miért lett az embereknek elege a pártjukból? talán csak nem elegük lett a jóllétből? :D

Gerilgfx 2012.12.14. 01:22:21

@Vol'Jin: én tudom. a fidesz mondta, orbánnal az élen.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:24:01

@P.Freddy: fideszpropaganda? az enyémből? ez érdekes. a hozzászólásaim melyik része fideszpropaganda? kérlek, emeld ki valamelyik mondatom, és mutasd meg a fidesz propagandájának releváns, hasonló elemeit

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 01:25:05

@Vol'Jin: szerintem itt hagyd is abba vele a vitát. aki képes olyanokat leírni, hogy hiba volt hitelből törleszteni a hiteleket, illetve inkább adnia kellett volna, mert abban van a haszon (WTF??), majd leírja, hogy valaki a világpiac tekintetében alakította a programját (dupla WTF??), akkor az nem egy érdemi hozzászóló. van a fidesztroll, van a tájékozatlan ember, van a hihetetlenül ostoba gyík, és van ez a gyerek. tényleg hagyd, nem éri meg.

P.Freddy 2012.12.14. 01:26:47

@Gerilgfx:

"...ilyen lépéseket nem szabad meglépni, mert ha mégis meglépik, akkor a népfelség elve, és az adott kormányzat legitimitása kérdőjeleződik meg. "

Húha. Éa az milyen lesz, amikor 1 millió belföldi iqhiányos agybeteg plusz 500 ezer megvásárolt külföldi szavatára korlátozzák a saját hatalmuk bebetonozását? A másik hétmillió, akivel kibasznak a választási cirkusz kapcsán, az a népfelség elve alapján nyelje le a békát, mint bájer a menetet?

Ezzel a felálással milyen lépéseket szabad meglépni? Majd szűrik a Google-t, mint a köztévét? Meg ilyenek? Valutalap mikor lesz? Holnap kibasznak, mert kommenteltem? Papcsák feljelent, mert sérelmezem, hogy lopja a pénzemet? Na mi lesz???

Szavazz rájuk, csak ne feledd, hogy holnapután téged is kibasznak.

Vol'Jin 2012.12.14. 01:26:50

@Gerilgfx: Egyébként Orbán is folyamatosan hitelt vesz fel. A köztévében reklámozza is az állampapírokat. Nagyon hülyének kell lenned, ha nem érted, hogy az amikor az állam pénzt kap, és cserébe ad egy papírt, hogy államkötvény, kincstérjegy (még akkor is, ha ez elektronikusan történik, és nincs igazi papír), és jövőre vissza kell fizetnie, az nem kölcsön.

Meg ahhoz is hülyének kell lenned, ha hallod, hogy van költségvetési hiány, akkor az azt jelenti, hogy az állam többet költött, mint amennyi pénze befolyt, és ezt csak akkor tehette, ha adósságot növelt, kölcsönt vett fel.

Szóval nyugodj meg, az adósságtörlesztésünk most is hitelből megy.

Hogy most ezt elmondtam, esélyt adtam neked, hogy okosabb legyél! Ha nem fogadod el, akkor azt bizonyítod, hogy hülye vagy. És most nem én minősítelek, hanem magadról állítasz ki bizonyítványt. A kellő információ a rendelkezésedre áll, a felhasználásához viszont elegendő két alapművelet, tehát az általános iskola első osztályának első hónapi tananyaga.

Vol'Jin 2012.12.14. 01:32:20

@balage_81 reloaded: A furcsa, hogy azt említi Orbán érdemeként, amit az soha nem csinált, míg a Bajnai igen, és azt rója fel Bajnai bűneként, amit az Orbán csinál. Adtam neki egy kis tárgyi útmutatót, hogy milyen fogalmakat nem ismer, illetve ismer hibásan. Kíváncsi leszek, hogy agyban képes lesz-e összerakni.

Gerilgfx 2012.12.14. 01:33:52

asszem igazából részemről le is zárom ezt a vitát, mivel kéne még egy kicsit dolgozgatnom, és meg mert érdemi érveket még nem hallottam tőletek, és kezd nagyon unalmas lenni a társalgás.

szóval ti vagytok az együtt2014 mozgalmárok, mi? nagyon köszönöm, hogy vitába keveredtetek velem, igazából sokkal sötétebbek vagytok, mint eredetileg képzeltem. hisz annak ellenére, hogy hárman is voltatok, releváns érvet, meglátást egyetlen esetben sem voltatok képesek felhozni, azon kívül, hogy azt próbáltátok bizonygatni, hogy hülye vagyok, vagy legalábbis orbánbérenc.

rossz hírem van. egyik sem.

ja, a sok hülye bankot meg röhögjétek ki, hogy hiteleket adnak. nyilván csak vesztenek rajta, azért csinálják.

bezzeg az okos bajnai... hú

ahogy elnézem ti kurvára nem fogtok ebben az országban labdába rúgni, és ez így is van jól :D

P.Freddy 2012.12.14. 01:44:22

@Gerilgfx:

Aha, a bankok. Rohadnának meg mind, hogy úgy egybegyűjtik a pénzünket, ugye? Szemetek, nemzetellenes liberálrohadékok, meg buzernyák kónbendit, meg pfújjj!

Persze ilyen, hogy diverzifikáció, meg hasonlók, azok kussoljanak, mert semmi közük az ősmagyar öntudathoz. Kuss!!!

Igen, neked és a hozzád hasonlóan "gondolkodóknak" szól Ady a múltból. Mintha látta volna a jövőt... de ez valószínűleg törvényszerű, nem pedig csodaszámba menő dolog.

Most is bizton állíthatjuk, hogy ilyen hülyék száztíz év múlva is lesznek, legfeljebb nem tudjuk ezt olyan hatásosan közvetíteni, mint Ady Endre:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 02:10:13

@Gerilgfx: ide figyelj te nagyon hülye fasz! most kivételt teszek, és elmagyarázok valamit, de csak azért, nehogy véletlenül képzelt erkölcsi győzelmet vizionálj magadnak.

"a hiteleket hitelek segítségével akarta törleszteni" - na, első lecke. a világ államai MIND adnak ki államkötvényt. az azért van, mert finanszírozniuk kell magukat. még norvégiának is van államadóssága te nagyon hülye. tehát a hitelt, vagy annak egy részét MINDIG hitelből finanszírozzuk. bajnai az imf-hitel utolsó részletét már fel sem vette. plusz leszorította a költségvetési hiányt. nézz utána, ne randalírozz itt és irkáljál totális baromságokat, ha a rendszer működését sem érted

"-ha tényleg olyan fene-nagy közgazdász, akkor tudnia kellene: a hiteleket nem felvenni kell, hanem nyújtani, hisz abban van a haszon." - második lecke. ezzel a mondatoddal egyébként egy olyan ótvar baromságot írtál le, hogy röhögne a világ, ha meglátná. egy kormány, ami adósságot törleszt, adjon hitelt. ja, a kormányok hiteleket adnak, ez így működik. brávó. egyes, sőt, ezért az iskolából is kibasznának, rettentő tudatlanságról tanúskodik.

"-kizárólag a világpiac tekintetében alakította gazdasági programját, a magyar igényeket - pl az egyre fokozódó, mostanra kibontakozó hitel-ellenességet figyelem kívül hagyta. " - ráadás hülye módra. mi az hogy a "világpiac tekintetében"??? mi a faszom "tekintetében" kéne programot alkotni te barom?! vegye alapul felcsút gazdaságát, vagy székesfehérvárét? egy globális gazdaságban mégis hogy kell költségvetést és programot írni, vezesd már le! de egyébként akkora nonszensz amit írsz, hogy ez tényleg az elmeosztály

"egy miniszterelnök feladata a polgárok akaratának minnél hűbb reprezentálása, nem az, hogy a nevükben döntsön, mert csakjobbleszmajdvalamikor (mint láthatjuk, nem lett)" - totálisan értelmetlen mondat. következtetni is nehéz, mire gondolsz, de a miniszterelnök képeld el hülye gyerek, a TE nevedben is dönt. az a dolga. mivel 10 millió ember egyszerre nem kormányozhat, ezért dönt más a helyükben. ezt hívják népképviseletnek, javaslom tanulmányozd.

persze még lehetne sorolni, de minek.
valószínűleg a személyedben kifogtunk egy olyan figurát, aki a legelemibb ismeretekkel sem rendelkezik a világról, csak összeolvas ezt-azt, aztán behányja valami fórumra. eddig tartott a beszélgetés, legközelebb tahótlanítok, ha meglátlak

HomicideWatch (törölt) 2012.12.14. 02:52:49

Bajnai az az ember akinek sikerült a Millát és a szolidaritást beolvasztani az mszp-be. Ennyi.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.12.14. 03:23:02

@Rwindx: pont azért antidemokratikus, mert 5 éven belül volt erről népszavazás amin elkaszálták a tandíjat és ráadásul pont ők kezdeményezték, erre mégis bevezetik. Segget a szájból, ahogy szokás.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.14. 04:59:38

@balage_81 reloaded: Valakinek az emberi mivoltát kétségbe vonni, igen súlyos bűncselekmény...

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Tudod nem a tűzoltó gyújtotta fel a szalmakazlat, és nem bűnös mert nem oltja el, pedig tűzoltó, hanem mert nem lehet eloltani!

A felsőoktatás több sebből vérzik!

-Korrupciós pénzlenyúlások,
-a kutatási pénzek felelőtlen kezelése, -diák tanár arányszám nagyon rossz,
-az elhelyezkedő diplomások a közszférát növelik olyan posztokon ahova érettségi is elég lenne
-adatoktatás zajlik ami úgyis felejtődik
-az állam nem tudja rájuk bízni a tanácsadói szerződéseket, mert gyakorlati háttértudásuk nincs
-a gazdaság számára lényegtelen kutatások zajlanak, mint részecske kutatások
-ráadásul valós forgótőke képzés nélkül a gazdaságunk meg folyamatosan épül le! nem jelezték előre, halványlila gőzük sincs, hogyan lehet elkerülni!
-a gyermekek antiszociálisnak lettek nevelve, emberellenes elmebeteg módszerekkel, a megesett lányok diszkriminálása
-ráadásul a közösségi munkát folyamatosan a felsőoktatásból ásták alá
-botrányok, idegen államokba való kémkedési ügyek

stb... olyan nagy szarban van a gazdaság, a közgazdasággal egyetemben, hogy nem igen látszik a kiút! Jövőre az operatív költségvetésünk felét kellene adósság visszafizetésre fordítani! Tehát mindent meg kellene feleznünk, mert baromságokra lett elköltve!

Az oktatás a saját létét ásta alá...

Bobby Newmark 2012.12.14. 05:09:27

@balage_81 reloaded:
" na, első lecke. a világ államai MIND adnak ki államkötvényt."
vs
"ja, a kormányok hiteleket adnak, ez így működik."

Szerinted az államkötvény micsoda, zsenikém? Elárulom: hitel, amit az állam ad.

Önellentmondás, "nem értem mit mondasz, de biztosan hülye vagy", pszichopata stílus... biztos, hogy az elmeosztályra a beszélgetőpartnerednek van szüksége, nem neked?

Qju 2012.12.14. 05:36:23

Ez a kormány mindazzal amit tett és mindazzal amit a választások előtt ígért; kimeríti a választási csalás fogalmát.
Ebből adódik, hogy illegitim. Ergo, minden amit tesz illegitim. Így a megdöntése jogszerű és elkerülhetetlen. Megdöntése minden eszközzel megengedett. Ha kell akkor külső segítséggel, ha kell akkor akár területi elszakadással. Az unió segítségét is elfogadva meg kell védenünk magunkat ettől a csaló kormánytól, ami már nem az unió magyar állampolgárainak a kormánya.

barata 2012.12.14. 06:58:56

@Gerilgfx: Erre egyik szemem nevet. De csak az egyik.
22 év alatt ilyen minőségű politikus gárdát sikerült kiállítanunk. Mindannyian felelősek vagyunk érte.

belekotty 2012.12.14. 07:20:30

@Bobby Newmark: "Szerinted az államkötvény micsoda, zsenikém? Elárulom: hitel, amit az állam ad."
- Az államkötvény hitel, amit az állam ad.
Zsenikém! :-)))

belekotty 2012.12.14. 07:21:49

@Con Storm: "Az oktatás a saját létét ásta alá..." - Ja. Válogatás nélkül megtanítottak bárkit írni-olvasni. Mint téged. Kár volt. Hawking hogy van? Beperelted már a plágiumért?

nu pagagyí 2012.12.14. 07:23:18

@Con Storm: Egy dologban van igazad. Most már tényleg nagy szarban vagyunk. Kellett hozzá ez a totálisan inkompetens kormány.

Alkibiadesz 2012.12.14. 07:26:40

„Nem értem, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, hiszen őket már nem érinti a keretszám csökkentése, bent vannak a felsőoktatásban."
Kövér Lászlóból kibújt a vérlibertariánus, hiszen eszerint nem lehetnek olyan állampolgárok, akik gondolkodnak a köz javáról és tesznek is érte.

2llkedő 2012.12.14. 07:30:22

@Con Storm: "Tudod nem a tűzoltó gyújtotta fel a szalmakazlat,"

Pedig itten éppen a piromániás tűzoltó gyújtotta fel a kazlat.

kirsten 2012.12.14. 07:40:22

Egyébként téves elképzeléseitek vannak. A Gyurcsány kormány idején az egyetem első éve tandíj mentes lett volna. A második évben fizettek volna a hallgatók kb. 5 - 6 ezer forint havi tandíjat a tanullmányi eredményük alapján. Aki nem melegedni hanem tanulni járt volna az egyetemre és jó jegyei lettek nem fizetett volna tandíjat hanem a bejövő pénzből a hátrányos helyzetű jól tanulók magasabb ösztöndíjat kaptak volna. Egyébként a beszedett tandíj nem a költségvetésbe ment volna hanem az egyetemeknél maradt volna fejlesztésekre, magasabb ösztöndíjakra és segítette volna az egyetemeket a magasabb tanítási színvonal elérésében. A létszám egyébként 60 ezer körüli volt. Én ezért rengeteg különbséget látok a Gyurcsány és az Orbán közötti tandíj bevezetése között.

kirsten 2012.12.14. 07:42:52

@Gerilgfx: Hatalmas tévedés Bajnai nemcsak a baloldaliak körében elfogadott. Persze az agymosottaknál nem, de azokra nincs is szükség.

rohadjmegARCgeci 2012.12.14. 08:22:46

A lényeg,hogy maguknak megint jutott egy kis kacsapénz a nagy közös nokiás dobozból!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.12.14. 08:28:19

@Con Storm: erről beszélek én is. És mi kéne ehhez? Reform. Már olyan igazi, amit a neve is jelent. Ehelyett mi van? Keretszámcsökkentés. Ezt is nyugodtan oda lehet majd írni a történelemkönyvekbe ahhoz a fejezethez, ami a fidesz történelmi 2/3-ának elpocsékolásáról szól.

Ugyanígy lehetne egyébként vasúti REFORM. Lehetne BKV REFORM. Nem a munkaórák növelése és a fizetés csökkentése, teljes átalakítás. Csak ugye Orbánnak ott is "beletört a bicskája" abba, hogy a vasúthoz érteni kell, nem lehet erővel átírni ahogy ő szereti, mert annak tömegkatasztrófa a vége, ráadásul ugye egyből ott volt Gaskó haver is...

2llkedő 2012.12.14. 08:29:38

@Bobby Newmark: "Szerinted az államkötvény micsoda, zsenikém? Elárulom: hitel, amit az állam ad."

Ki hitelez kinek?

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.14. 08:51:18

orbánék hazavágták az országot, a gazdasági növekedés 0, az euban mi vagyunk a jó példa a rossz példára, a beruházások eltüntek. remélem ebbe a felsőoktatás témába belebuknak.

amikor a közvélemény kutatásokat olvasom, mindig azon gondolkodom, kik támogathatják ezeket? vajon kétlabon járnak?

2012.12.14. 09:04:44

@Bobby Newmark: "Szerinted az államkötvény micsoda, zsenikém? Elárulom: hitel, amit az állam ad."

Nem ad. Vesz fel. Ugyanis pénzt kap egy papír, kötelezvény fejében. Ezt benézted.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.14. 09:10:05

mókásak a kommentek

sok sikert elvtársak, együtt2014-ben ha bőszen imádkoztok biztosan eljő a bajnai/gyurcsány/kuncze szentháromság, és dopeman az ő földi helytartója, és elvezet titeket a kánaánba

xd
csak higgyetek benne, így tovább

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.14. 09:10:09

@Bobby Newmark: "Szerinted az államkötvény micsoda, zsenikém? Elárulom: hitel, amit az állam ad." :)))))))))))))

azt hiszem értem kik a fidesz szavazok. egy kérdés maradt. két lábon jársz?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.14. 09:10:43

egyébként most diktatúra van, és nincs szólásszabaccság

xd

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.14. 09:11:42

@wmiki: na itt a másik fidesz felszopó komcsi. mikor léptek le a hazánkból? 60 év még nem volt elég?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.14. 09:14:24

@pirosfeherzoldezamagyarfold: nagyon jól érveltek :x

ezzel a szöveggel biztos sok szavazót állitatok majd magatok mellé xd

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.14. 09:17:05

@wmiki: hát nem te vagy a célcsoport. aki még mindig fideszes...

szóval mikor indultok?

vénkujon 2012.12.14. 09:18:22

'14-ben ezt már így olvassuk. "o. viktor, soha nem látott egységbe kovácsolta a fiatalságot"

Parajpuding 2012.12.14. 09:28:27

Kövérgyökér esetében tökéletes megfogalmazás a mérhetetlen ostobaság. Amúgy ez jellemzi az egész fidesz-kdnp ingyenélő rablóbandát. Szerencsére ezek igazi ostoba bunkók, ezért akárhogy igyekeznek "betonozni", nem fog sikerülni. A maguk által tákolt budi rájuk fog dőlni.

reálisan 2012.12.14. 09:34:50

Én nem érezném, hogy a FIDESZ antidemokratikus. Ezt talán a balliberálisok érezhetik, akik 8 évig dagonyáztak a semmittevő MSZP és SZDSZ által eléjük pottyantot pénzecskékben. Az hiányzik nekik mód felett. Most meg zavartan látják, hogy ez a kormány tesz is valamit, ha nem is az ő érdekükben.

Parajpuding 2012.12.14. 09:50:28

@wmіkі: :) te egy nagyon buta ember vagy. mi lesz veled, ha szem elől téveszted a vezér farát?

wicha 2012.12.14. 09:54:05

@Gerilgfx: Hadd mondjak valamit a hitelről, amit bajnaiék felvettek (IMF). Erre a hitelre akkor egész egyszerűen muszáj volt támaszkodni, az előző évtized teljesen lenullázta az ország immunrendszerét. Értem ezalatt a propaganda támogatásokat, a 100 napos porgramot, 2006-ig a fiskális trükköket elhallgatásokat. 2006-ban az Első Ember bevallotta, hogy hazudtak a dolgokat illetően (megjegyzem én ezt a részéről a teljes beszédet szimpatikusnak tartottam, csak éppen túl könnyű volt elterelni a témát a valódi fókuszpontról. Az eredeti szöveg arról szólt, hogy végre kezdjenek el DOLGOZNI az országért, hagyják abba a piócáskodást, míg ez a köznyelvben leredukálódott a hazugságra). Innentől kezdve 4 éven keresztül nem történt semmi, a parlament semmilyen érdemi munkát nem tudott végezni, ment az acsarkodás és a szándékos uszítás. Nos ilyen környezetben ért minket a világválság, amikor a pénzpiacokról a tőke kb. 20%-a tűnt el nyomtalanul, általános hitelezési és bizalmi válságot generálva. A bankok egymásnak sem adtak hitelt, ill olyan szintű kiszáradás jellemezte a helyzetet, ami pusztán a bizalmatlanság révén az egész fejlett világot a nyomorba taszíthatta volna. A magyar bankrendszer sem bírta a hihetetlen sokkot, például az OTP részvénye ha jól emlékszem az 5000 Ft-os tartományból 1500 Ft-ig esett pár nap/hét alatt. Az, hogy ebben más dolgok is közrejátszottak és hogy megérdemlik-e vagy sem, a történet szempontjából irreleváns: ahhoz hogy a rendszer túlélje a válságot egy adrenalinfröccsre volt szükség, ez lett az IMF vonal. Olyan időszakban kaptunk hitelt, amiben marha nehéz volt hitelhez jutni, jobb áron, mint amit a rendes piacon kaptunk volna és mindezt hihetetlen gyorsan, ami a piaci bizalmat növelte, ami ekkor elsődleges volt, lévén a válság is egy ilyen bizalmatlanságon alapult. A felvett lóvé 30-40%-át a bankok feltőkésítésére használták (pl OTP) a többségét pedig a jegybanknál helyezték el devizabetét ill fel nem használt hitel formájában. Ezért van még most is az országnak hatalmas devizatartaléka, amire a viktorék le akarnak csapni. Ill ha jól emlékszem az OV kormány kezdte ezen betét egy részét felhasználni ilyen-olyan dolgokra, miután már nem volt máshol forrás. És ezt tervezi a jövőben is, miközben röfög, hogy minek kellett a piaci viszonyoknál és alapjában véve versenyképes hitel. Demagógia és parasztvakítás az egész. És a népszavazások kérdésébe még bele sem mentem.

kzoltana 2012.12.14. 10:00:23

Ugyan kibe fagyott bele a szar?
Atomkommunikáció - Orbán módra. Hiába mondja azt a kormány, hogy ez testápoló, nehéz elhinni, amikor azt látjuk, hogy lerohad tőle a bőrünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3515_atomkommunikacio_orban_modra

Julian Plenti 2012.12.14. 10:05:53

@wmiki: Örülök, hogy megjött, kedves mókamester úr!

2012.12.14. 10:16:31

@Con Storm: 4Valamikor 1999-ben a fidesz meghirdette az "Egymillió diplomás országa leszünk!" programot.
Egyetlen céllal, a munkanélküliség alakulása kimutathatóan javult. Ugyanis ezek a fiatalok nem jelentek meg a számokban.
Nem számoltak , illetve nem törődtek a következményekkel.
1, a gazdaságnak nincs szüksége ennyi diplomásra, nem szívja fel. Ezért ők kivándorolnak.
A maszop ezen változtatni akart, de az ellenzék megfúrta. Következmény: a szar maradt, most borul a bili.
2, a diplomások megjelentek a munkanélküli statisztikában. Felborult az arány, több a diplomás, mint a szakmunkás. Következmény: maradt a probléma a fideszre, mit kezdjünk a képzet/ képzetlen munkaerővel?
3, a felduzzasztott oktatás többletterhet ró a gazdaságra. Ráadásul nincs hozzáadott érték, csak veszteséget termel a befektetés.
A vállalkozások sem finanszírozzák a felsőoktatást, egész egyszerűen leálltak a beruházások, miért pont a munkaerőre költenének?

Tehát Orbán generált egy helyzetet, első uralkodása idején, majd fenntartotta, mert népszavaztatott, hogy buktassa a maszop kormányt, végül az egész visszahullott rá, és nem érti, mi a baj???

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.14. 10:17:46

@Parajpuding: :((

azt látom, hogy ti nagyon otthon vagytok a butaság terén

xd

sok sikert 2014-re elvtársak!

2012.12.14. 10:21:14

@wmiki: Te tökéletes példája vagy a kreacionizmusnak. A törzsfejlődés folyamán nem alakulhatott ki olyan Homo sapiens, amely IQ nélkül életben maradt volna. Tehát téged teremteni kellett, különben nem létezhetnél.
Gondolom, a Mensa teszt eredményén nagy betűkkel szerepel: FIGYELEM! IQ-T NYOMOKBAN TARTALMAZ!

Zabaalint (törölt) 2012.12.14. 10:30:14

@Rwindx:
De antidemokratikus. Ugyanis 2008-ban leszavazta a nép a tandíjat, a minimum egy újabb népszavazás lenne emiatt. Ja, hogy akkor máshogy hívták? Ja, de a lényegen nem változtat, azon elv szerint 7-8 ezer tanulhatott volna ingyenesen tanulmányi alapon, meg 1-2 ezer szociális alapon, tehát ebben ugyanaz kb.

Zabaalint (törölt) 2012.12.14. 10:34:06

@Vol'Jin:
Az a poén, hogy ma divatos mindent Gyurcsányra kenni, pedig ha már MSZP, Medgyesi miniszterelnöksége volt a legnagyobb katasztrófa, az elkúrásban ő vette ki a legnagyobb részét, csak hát rá mint egy jóságos mikulásra emlékeznek, mert ő még osztogatott, aztán Fletónál meg kiborult a bili.

Zabaalint (törölt) 2012.12.14. 10:36:48

@wicha:
Rövidebben is meg lehet fogalmazni:
2008-ban egyszerűen kevés volt a devizatartalékunk ahhoz, hogy elkerüljük az államcsődöt. Az IMF hitel se nem jó, se nem rossz lépés nem volt, egyszerűen csak feltétlenül szükséges.

Pop40 2012.12.14. 11:55:18

@Gerilgfx:

Igen, jutott neki 1 év a legnagyobb válság idején (mikor nem úgy volt válság mint most, hogy Nyugaton már el is feljtették)
és így, ilyen környezetben, 1 év alatt sikerült neki Orbán által is elismerten javítani a mutatókon.

Tényleg, milyen szar munkát végzett, fujj, le vele :-)

2llkedő 2012.12.14. 13:01:23

@wmiki: "biztosan eljő a bajnai/gyurcsány/kuncze szentháromság, és dopeman az ő földi helytartója,"

S valahány név a naptárban Orbán Viktoron kívül.

2llkedő 2012.12.14. 13:03:03

@wmiki: "remek érvek, egy gyurcsányhívő sem érvelne higgadtabban "

Fröcsögésen kívül valami értelmeset is tudsz? Mondjuk valami mellett, vagy valami ellen érvelni?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 13:31:33

@Bobby Newmark: alaposan beégetted magad, de nem csak a hitel témában, hanem még az is esélyes, hogy a kommentem sem tudtad értelmezni. akkor most lapítasz gergiflix-barátoddal együtt ugye? helyes!

Gerilgfx 2012.12.14. 15:35:21

@kirsten: tehát aki @wicha: nem a kedvenc politikusodat protezsálja, az következtetésképp agymosott. csak ez lehet a magyarázat.

@Pop40: nem állítottam azt, hogy nem javított bizonyos mutatókon, azt állítottam, hogy rendszere egészében képtelen volt megoldani a felmerülő problémákat, ami teljesen igaz. persze orbánról is elmondható ugyanez, ezért kellene nekik is menni.

Gerilgfx 2012.12.14. 15:35:55

@balage_81 reloaded: nem tudom, hogy észre vetted -e, de aki itt folyamatosan égeti magát, az leginkább te vagy :D

Gerilgfx 2012.12.14. 15:36:33

@Gerilgfx:

@wicha, ez a komment nem neked ment, véletlen szúrta oda a neved.

Gerilgfx 2012.12.14. 15:40:06

@Zabaalint: @wicha: szűkségesnek sem volt szűkséges, egy lehetséges megoldás volt. tulajdonképpen a legkönnyebben, leggyorsabban végrehajtható megoldás.

tulajdonképpen olyan, hogy ,,jólvan magyarok, adok nektek ma 10 szem tojást hogy tudjatok enni, de cserében holnap majd nektek kell adni nekem 20 szem tojást, mert ha nem, lefűrészelem a lábad''

valóban jó megoldás, az első napra. de mi lesz a másodikon? felelős politikus nem adósítja el az országát a külföldnek.

Pop40 2012.12.14. 17:05:11

@Gerilgfx:

"rendszere egészében képtelen volt megoldani a felmerülő problémákat, ami teljesen igaz. persze orbánról is elmondható ugyanez "

Eléggé érdekesen vonod össze a kettőt...
Bajnainak 1 (egy, azaz EGY) éve volt megoldani a problémákat, úgy, hogy a válság csúcsára esett a miniszterelnöksége.

Orbánnak eddig ez a hetedik éve, (azaz helyből hétszer annyi ideje volt) és róla nem "elmondható ugyanaz", róla az mondható el, hogy egy nem válságban lévő külső környezet mellett sikerült mindent elbasznia, amihez csak hozzányúlt.

Innentől kezdve számomra értelmezhetetlen, mikor összehasonlítod a kettőt, pláne, mikor egyenlőségjelet teszel közéjük.

Pop40 2012.12.14. 17:07:58

@Pop40:

Ja, és akkor a csókosok helyzetbe hozását már meg sem említettem.
Ebben aztán kettejüket egy lapon sem lehet említeni.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 17:09:25

@Gerilgfx: cicuka figyelj. leírtad itt ezt:

"... néhány éven belül azonnal megtérültek volna: pl elkezdhették volna belőle megépíteni az új reaktorblokkokat pakson"

most pedig jön a varázsnyuszi:

tasz.hu/informacioszabadsag/nyilvanosak-paksi-bovites-elokeszitesenek-adatai

a több-ezer milliárdos beruházás, ez térülne meg szerinted pár éven belül, LOL.

szerinted ki vesz itt téged komolyan? alázni és röhögni rajtad, azt lehet. majd akkor kommentelj, ha minimális ismereteid lesznek bármiről is.

Gerilgfx 2012.12.14. 17:55:54

@balage_81 reloaded: épp ezért hoztam fel a paksot. nem a bővítés előkészítéséről beszéltem, hanem a bővítés elkezdéséről, az adott hitel tükrében.

és légyszi ne hívj cicukának =^^=
még a végén valaki azt hiszi, hogy homi vagy :D

@Pop40: van, akinek hosszabb idő adatik, van, akinek kevesebb, nem ez a lényeg. szerintem egy igazi államférfiról egy nap alatt kiderül, hogy az -e, vagy sem.

mint ahogy egy ősi kínai közmondás is tartja: van, aki 100 évig él, de az is mind kudarc. van, aki csak egy napig, de minden tette igazi diadal.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 18:05:42

@Gerilgfx: te írtad hogy néhány éven belül megtérült volna pl paks is. hogyan térült volna meg?

" az ország szemponntjából jelentős megtérülést hozó beruházások révén néhány éven belül azonnal megtérültek volna"

Gerilgfx 2012.12.14. 18:16:56

@balage_81 reloaded: úgy térül meg, hogy áramot termel. tudod, felépítenek egy reaktort néhány év alatt, beindítják, az meg áramot termel, ami révén megtérül a beruházás. nem azért építik fel, hogy csak úgy legyen ott egy reaktor, mert kibaszottul jól mutat, és tud ott örülni a tanácselnök, hanem azért bazdmeg, hogy áramot termeljen.

Pop40 2012.12.14. 18:25:57

@Gerilgfx:

"azt állítottam, hogy rendszere egészében képtelen volt megoldani a felmerülő problémákat,"

ezt írtad, szó szerint. Na most akkor Bajnaival eszerint az a bajod, hogy egy nap alatt nem tudta Meseországgá tenni az országot?
Ilyen erővel azt is számon kérhetnéd rajta, hogy egy igazi államférfi tud a vízen járni.

Őszintén szólva én amúgy teszek rá, államférfi e vagy sem. Ért hozzá, és nem dumál bele mindenbe, ami nem rá tartozik, ez nekem elég is.

Államférfiból elég volt egy időre Orbán elvtárs :))

Gerilgfx 2012.12.14. 18:39:11

@Pop40: azért ne felejtsük el, hogy 1 éve volt, nem egy napja.

én nem is vártam volna el tőle, hogy meseországot építsen, azt vártam volna el tőle, hogy a gyurcsány-éra politikai és gazdasági hibáit javítsa ki, hogy mire a következő kormány jön, már elő legyen készítve a terep az ő gazdasági programuk és irányvonaluk végrehajtásának megkezdéséhez, vagy esetleg talán egyéb irányvonalakat használva elérje azt, hogy finomabb, vagy radikálisabb lépésekkel kikerüljünk az adósságcsapdából. ő ezt nem tette meg. lehet, hogy szerinte ő ezt megtette, lehet, hogy szerinted is megtette. de nem az számít, hogy őszerinte, szerintem, vagy szerinted mit csinált, hanem az, hogy bátortalan, koncepciótlan tetteivel mégjobban elmélyítette a válságos gazdasági helyzetet. természetesen az orbánkormány sem különb, aki karbatett kézzel nézi, ahogyan a banki végrehajtók kidobálják az embereket a saját otthonaikból. ha megfigyeled, az orbánkormány is pont olyan koncepciótlan, mint a bajnai - vagy gyurcsánykormány volt.

ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz egy újabb IMF hitelt.

kétségkívül baloldalon Bajnai az a személy, akit a legkevésbé kompromittáltak, de nem tudom, hogy ti e2014esek egyáltalán honnan szültétek azt a téveszmét, hogy bajnait előrángatva egy olyan populáris mozgalommá változtatok, ami alkalmas a kormányváltásra. bajnai, gyurcsány és orbán között nincs lényegi különbség, leszámítva persze azt, hogy egyiknek a bal-oldalon, másiknak a jobb-oldalon jobb a reputációja.

ahogy kezdtem, úgy tudom csak folytatni: 2 olyan párt maradt, akire mernék szavazni.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 18:41:06

@Gerilgfx: jujj, nehogy leolvadjon itt az agyad, ha már kivérzel, tedd méltósággal. a számok tekintetében látom nem vagy túl igényes, ez a paksi ötlet, ami "néhány éven belül" megtérül, ezt külön mutatja is. hasonlóan komolyan vehető a többi ötleted. a fotelközgazdászok krémjét tisztelhetjük személyedben. de olvass csak, s a haza fényre derül. ebből a cikkből nagyjából láthatod az mvm bevételeit, versus a több-ezer milliárdos paksi bővítés megtérülését:

hvg.hu/gazdasag/20110923_mvm_lakossagi_piac

Gerilgfx 2012.12.14. 18:49:10

@balage_81 reloaded: nemtudom, hogy mi nálad ez a kivérzés, meg sarokbannyüszítés fétis, gondolom valami kövek alól, a hatalom szagára előmászott, és e2014hez hozzádörgölőzött retardált vagy, aki majd elárulja az egészet a picsába, ha többet ajánlanak neki.

mindenesetre te nyilvánvalóan nem vagy tisztában azzal, hogy mennyit spórol az ország EGYETLEN nap alatt azzal, hogy itthon, atomerőművek segítségével állítjuk elő a villamos áramot.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 18:52:35

@Gerilgfx: mennyit spórol? és hány év alatt épül fel egyáltalán a reaktor? beleszámítva az előkészítést? és az mennyibe kerül? és mennyi idő alatt jön ez vissza? ha állítasz valamit, akkor azt illik úgynevezett érvekkel alátámasztani. eddig annyit tudtál, hogy bajnai például elindíthatta volna a paksi bővítést a hitelekből. értem én, csak akkor okold meg, hogy ez mitől lett volna olyan jó ötlet. oda már direkt nem merészkedtem el, hogy ha paksra elkezdünk költeni, akkor miből finanszírozzuk az országot, mert 2 ezer milliárd éppenséggel ölég nagy tétel. de maradjunk témánál.

wicha 2012.12.14. 19:07:55

@Gerilgfx:

>>tulajdonképpen olyan, hogy ,,jólvan magyarok, adok nektek ma 10 szem tojást hogy tudjatok enni, de cserében holnap majd nektek kell adni nekem 20 szem tojást, mert ha nem, lefűrészelem a lábad''<<

ezzel csak az a baj hogy ez nem így volt. éves 3.5%-os kamatra kaptuk, ami azt jelenti, hogy 100 tojás után nagylelkűen 4-gyel többet kell visszaadni EGY ÉV MÚLVA. Olyankor, amikor min. 8-9 darabbal kell ráfizetni normál piacon! És pont ez a lényeg.

Gerilgfx 2012.12.14. 19:29:39

@balage_81 reloaded:
rendben. látom, értelmesebb hangnemre kapcsoltál, akkor nézzük, hogy ezt például hogyan lehetett volna megcsinálni.

tegyük fel, hogy bővítjük az atomerőművet. akkor már ne 2 reaktorral, hanem mondjuk mindjárt 6-al (nem is kell okvetlenül később mindet üzemanyaggal feltölteni).

először is, ahhoz, hogy felépíts egy reaktort, nyilvánvalóan szűkséges hozzá rengeteg munkás, alapanyag, maguk a tervek, amelyeket licenszelni lehet, egy gyár, vagy egy beszállító, amely révén az erőműhöz szűkséges technikai berendezések és maguk a reaktorok beszerezhetők, szűkséges szakember és mérnökgárda, aki ezt képes beépíteni.

tegyük fel, hogy mondjuk a továbbiakban ugyanazokat a reaktorokat használnánk, mint amik már ott vannak pakson, hisz ennek üzemeltetésében már van gyakorlatunk, így a szakembereket könnyen kiképezhetjük ezen készülékek vezérlésére.

munkanélküliből meg van néhány millió, azt a pár ezer munkást, aki építi az erőművet, tehát INGYEN alkalmazni lehet, hisz ezeket az embereket vagy így, vagy úgy, de el kell tartani az államnak, mert éhen nem halhatnak, így legalább nyilvánvaló okoknál fogva csinálhatnak valami hasznos tevékenységet, pl a jelen esetben építhetik az erőművet, tehát nekik egész egyszerűen kifizetheted a pénzét, az nem okoz pénzromlást.

az ezer milliárd forint tehát máris elkezd szelidülni, hisz nyilvánvalóan azt a pénzt, amit egyik zsebéből áttesz a kormány a másik zsebébe, vagy pedig konkrétan értéklétrehozásra fordít saját állampolgárainak történő kifizetés révén, az nem tekinthető kiadásnak olyan szempontból, hogy egyáltalán beleszámoljuk ezekbe a kiadásokba.

van tehát az 500 milliárd-1000 milliárd forint közötti összeg, amely még szűkséges az atomerőmű építéséhez, és ez a pénz kimegy külföldre.

ez magyarország kb pár napnyi költségvetése, tehát nem olyan kibaszott nagy pénz, amit mint amit gondolsz, persze amúgy igen, eléggé nagy pénz, de nem előteremthetetlenül nagy, az építés ideje alatt tehát kb tükör simán ki lehet gazdálkodni. gondolom azt vágod, hogy most kötött 50 milliárd forintért a kormány szerződést a microsofttal valami oktatásügyi portál létrehozására, szóval csak hogy érezd, micsoda hatalmas pénzek mennek el mindenféle felesleges dolgokra.

na most, összeszerencsétlenkeded az erőművet pár év alatt.

tekintve, hogy az erőmű
-ide fizet adót
-e révén nem kell külföldről egyáltalán áramot vennünk
-e révén külföldre tudunk is importálni némi energiát
-az erőmű munkásai magyarok, akik itt dolgoznak, és szintén ide fizetnek adót
-mivel a bővített reaktorok a lakosság további 20-40%-nak az áramellátását képes biztosítani (nyilván attól függ, hogy mennyi reaktor építését számoljuk), mondjuk számoljunk 30-al.

tehát a lakosság 30% amit áramért fizet, az gyakorlatilag teljes egészében visszaforog a magyar gazdaásgba.

ha azt vesszük, hogy van kb 4 millió fogyasztó, akik havonta átlagban kb 10 ezer forintnyi áramot fogyasztanak, ennek ha vesszük a 30%-át - az egyszerűség kedvéért legyen 1 millió fogyasztó, az azt jelenti, hogy csak amiatt, hogy nem kell külföldi áramért fizetni, havi 10 milliárd forint spórol meg az ország összesen,

vagyis a beruházás megtérül egyetlen év alatt.

nyilván ez nem így van, mert közrejátszik még számos más tényező is, illetve biztos vagyok benne, hogy ha ezt a gondolatmenetet más vezetné le, akkor ki tudna hozni mittomén 5 évet is. az, hogy magának az erőmű számomra mikorra térül meg a beruházás, az nyilván egy sokkal hosszabb idő, de a nemzetgazdaságnak 1-2 év alatt megtérül.

források:

google
paks atomerőmű
atomerőmű bővítése
50 milliárd microsoft
atomerőmű licensz
atomerőmű építé
magyar gdp
magyarország napi költségvetés
atomerőmű ára
wikipedia
orbán paks bővítés
paks bővítés terv

Gerilgfx 2012.12.14. 19:33:20

@Gerilgfx:
-ugyanazokat a reaktorokat használnánk,
+ugyanolyan reaktorokat használnánk,

@wicha:
és miért nem mi adunk másoknak 100 tojást, hogy aztán ők 105 tojást adjanak vissza? szerintem az jobb ötlet.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 19:34:32

@Gerilgfx: :)))))) ez a bejegyzés egy belekottyért és egy röhögőért kiált! ők ugyanis energetikai szakemberek. rájuk hagyom, ha ők nem akarnak darabokra szedni téged, akkor nem is kell.

"ez magyarország pár napnyi költségvetése" - az 500-1000 milliárd?:DDD na most derült ki ezen a ponton, hogy te valami síkdebil vagy, nem is folytatom:)))

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 19:35:25

@Gerilgfx: talán ha magad tojnád a tojásokat:)))) szóval az adósságban úszó állam hitelezzen, LOL!! tényleg, hány éves vagy te? az az érzésem, hogy egy 16 évessel szórakozunk, már szinte szégyellem

Gerilgfx 2012.12.14. 19:42:18

@balage_81 reloaded: számomra nyilvánvaló, hogy nem vagy tisztában az ország valódi helyzetével, még olyan szinten sem, hogy bármit megcáfolhass abból, amit írtam. kár rád a szót vesztegetni, elvégre az, hogy ,,debil'', nem egy jó kritika néhány matematikai művelet elvégzésére.

nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a célod (illetve a pártod célja, ha valóban őket reprezentálod) innentől kezdve nem más, mint az, hogy szándékosan kiszolgáltasd az országot például a révén, hogy nem engednéd meg a tőke felhalmozását pl atomreaktorok képében

mondjuk számomra az is tökéletesen elég, ha minnél többen olvassák ezt a blogbejegyzést, és a te kommentjeidet, így biztos lehetek benne, hogy aki eddig a ti pártotokon gondolkozott, az ezután már biztos, hogy nem fog. ezáltal is tettem valamit magyarországért. persze te ism ,ert el sem hinnéd, hogy ezekkel a kommentekkel végülis végső soron te is a magyar népet segítetted.

köszönöm :3

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 19:42:53

@Gerilgfx: bár várom, hogy bobby newmarkhoz hasonlóan kifejtsd, hogy az állam hitelez, amikor kötvényt bocsájt ki:))) bár államok a legritkábban hiteleznek, de ettől még szórakoztató amit írsz, tehát most már mocskos bajnaistaként kérlek, hogy NE hagyd abba!:DDDD

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 19:44:13

@Gerilgfx: igazad van, mert az atomreaktorok építésében való tőkefelhalmozás világhírű közgazdasági elmélet. sőt, szerintem ne is 6-ot építsünk, hanem egyből 12-t!!:DDDD

Gerilgfx 2012.12.14. 19:47:57

@balage_81 reloaded: ugye, nincs mit tenni, én egy ilyen rohadt, gonosz, csúnya, buta ember vagyok, aki hitelfelvétel helyett inkább erőműveket építene, és munkát adna!

az ilyeneket, mint én, bizony ki kell röhögni! :D

nincs más megoldás

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 20:00:04

@Gerilgfx: azt nem tudom mennyire vagy rossz ember, csak azt, hogy azért írsz képtelenségeket, mert tájékozatlan és rettentő buta.

Gerilgfx 2012.12.14. 20:02:30

@balage_81 reloaded: nyilván én vagyok a tájékozatlan és buta, és még véletlenül sem az az ember, aki minden mondatában azt állítja a másikról, hogy tájékozatlan és buta. elvégre te az eddigi beszélgetés relevanciájában még ahhoz is hülye voltál, hogy kigooglizd a magyar gdp-t :D

de könyörgöm, ne hagyd abba a kommentelést, az olvasóknak szűksége van az olyanokra, mint te, hogy tisztán láthassák az oldalakat :D

Gerilgfx 2012.12.14. 20:03:33

na ismételten húzok munkálkodni.

egy öröm volt :D

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 20:07:26

@Gerilgfx: ó, de kár. pedig megkérdeztem volna, hogy a magyar gdp-nek mi köze van egy paksi bővítés kiadásaihoz. de majd máskor remélem elmagyarázod.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.14. 20:10:46

@Gerilgfx: :DDDDD

a reaktorok, meg az "üzemanyag" :))))
és a pár millió munkanélküli:DDD
de majd kiképezzük őket ezen "készülékek vezérlésére":DDDD

Pop40 2012.12.14. 21:34:43

@Gerilgfx:

"ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz egy újabb IMF hitelt."

Ezzel lehet, hogy nem is járnánk rosszul.
Per pillanat az államkötvényeinket csak brutális felárral tudjuk rásózni a vevőkre, mivel Orbán nagyszerű szabadságharca nagyban megnövelte az ország kockázati felárát. Most eladjuk őket mondjuk 7-8% felárral, IMF hitelt meg felvennénk mondjuk 4% kamatra - gyakorlatilag 4%-ot ezzel kidobunk az ablakon a semmire, s ezt a következő kormánynak kell ám visszafizetni!

"kétségkívül baloldalon Bajnai az a személy, akit a legkevésbé kompromittáltak,"

Nem, kétségkívül B az a személy, aki a legkevésbé kompromittálta MAGÁT. Fideszék mindent megtettek, csak sajnos ezt is elbaszták, lásd pl ezt:

fn.hir24.hu/itthon/2009/07/16/bajnai_magyar_nemzet_7_0

A pártlap 7/7 esetben hazudott.
Egész jó arány.

A civilnek "álcázott" birkamenetes CÖF-ös seggfejek lejáratóhadjáratáról ne is beszéljünk, söpörni lehet az utcán a Bajnai-plakátokat. Felsőoktatásra nincs pénz, de erre van.

"ti e2014esek egyáltalán honnan szültétek azt a téveszmét, hogy bajnait előrángatva egy olyan populáris mozgalommá változtatok, ami alkalmas a kormányváltásra."

Ezt majd 2014-ben megbeszéljük :DD
Szted az 51% bizonytalanból aki elmegy, az kire szavaz majd javarészt, Orbán elvtársra?:)

" bajnai, gyurcsány és orbán között nincs lényegi különbség,"

Nincs a lóf@szt, ezt taglaljuk tegnap óta.

"2 olyan párt maradt, akire mernék szavazni."

És melyik lenne ez a kettő?
süti beállítások módosítása