Stukker

Stukker a veszedelmes onlinefegyver.

Friss topikok

  • stukker: Igen.:) (2014.05.21. 18:37) Onlány
  • Kukucs: Egyetertek a Petyaval meg az irasoddal is....mivel mindkettotoknek igaza van. Az egesz orszag buzl... (2012.12.23. 22:43) Oktatási reformunk margójára
  • Pop40: @Gerilgfx: "ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz... (2012.12.14. 21:34) Unortodox fiatalok
  • Kukucs: az long island cocktail te szanalomdozer nem long beach... :) (2012.07.13. 00:40) Édentől keletre
  • Valika kv: Mi a telefon számod?? EFOTT-ról jelentkezünk!!! Minden jót!! (2012.06.29. 00:19) Gyors bejegyzés

Linkblog

Előzetes gondolatok

2012.06.07. 15:33 stukker

A repülőjegyek lefoglalva, aki bújt, aki nem, de június 12-én megyünk. Bár van még bennem egy kis aggódás az online vízum miatt, ugyanis még nem jeleztek vissza, de remélem ezzel sem lesz semmi probléma. Az útvonal pedig úgy nézne ki, hogy június 12-én este érkezünk meg Londonba, ahol foglaltunk egy szobát, így gyakorlatilag az ablakon keresztül bepillantást láthatunk az olimpiai készülődésre, de szerintem sokkal többre nem igen lesz időnk. Másnap megy tovább a gépünk Miamiba, ahol szintén egy szállodában fogunk éjszakázni, bár ez legalább a part mellett van, a strandtól egy percre, ezért bízom benne, hogy lesz egy kis időnk körbeszaglászni a terepet és fürödni Horatio Cain városának tiszta vizében. Mivel a gépünk másnap korán reggel (7 órakor) indul, ezért itt sem lesz sok időnk tejbe-vajba füröszteni magunkat, de legalább némi bepillantást nyerhetünk Florida ezen kis szegletébe. Las Vegasba pedig június 14-én érkezünk meg.
   Szállást csak - ha jól emlékszem - június 21-től foglaltunk, így első éjszakára még kell majd valamit intézni, de majd azt már ott helyben. Mivel 9 óra eltérés van Magyarország és Vegas között (ha Magyarországon 21 óra van akkor Vegasba dél), ezért gondolom ez majd megvisel kicsit minket, de természetesen fiatal lelkesedésünk ezzel nem számol éppen ezért másnap már kocsit bérlünk és irány az első kisebb túra. Ha jól olvastam 25 év alatt nem lehet bérelt autót vezetni, ezért nekem kell majd irányítanom a verdát, ez egy kis izgalommal tölt el. De mert nem lehet bontott szeszes ital az autóban, tehát sörözni se tudtam volna az anyós ülésen, ezért annyira nem is bánom. A hosszú nyílegyenes utakon nincs miért paráznom, majd a nagyobb városokban és parkolásoknál lehetnek esetleg némi manőverezési problémák, de ez miatt nem érdemes aggódnom még. Amúgy kint szinte csak automata váltós kocsik vannak és bár nem vezet olyat sose, de gondolom könnyebb azokkal navigálni. A túra valahogy úgy nézne ki - bár egyáltalán nem terveztünk semmit -, hogy Las Vegas-Grand Canyon- Los Angeles - San Francisco - Las Vegas. Ez változhat, spontán lesz minden szóval ez még csak az én fejemben létezik.

   Nehéz tervezni bármit, úgy hogy az ember ül otthon a kis tatai székében és azon gondolkodik, hogy mit is kellene megnézni Amerikában. Ugyanis elég felfoghatatlan, abszurd vagy nem is tudom minek nevezni ezt az érzést. Amerika olyan megfoghatatlan elsőre, rengeteg olyan kép és érzés uralja az agyamat amik a megszokott amerikai "sikerfilmek" hatására vésődtek be. Ennek ellenkezője Ukrajna volt, ahol semmilyen kép nem élt bennem az országról, csak valamifajta prekoncepció, ami általában nem túl pozitív. Viszont pozitív csalódás ért később. Itt pedig rengeteg kép és virtuális valóság él bennem Amerikáról, elsősorban pozitív felhangokkal és kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog majd realizálódni. Tény, hogy nem Las Vegas Amerika legtipikusabb városa, amiből bármilyen következtetést le lehetne vonni, szóval nem is igen szeretném elhamarkodni kint az ítéletemet. 

   Mindenesetre egy földönkívüli lény vagy 1000 év múlva a történészek itt kutakodva Las Vegas romjai felett, biztos rácsodálkoznának arra, hogy micsoda civilizáció létezett valaha e nevadai sivatag közepén. Messziről szállítva ide a vizet és az energiát, 24 órás non-stop csillogást és ragyogást hozva létre a semmi közepén, ez aztán a nem semmi! Pedig ha jobban kutakodnak majd és egyre mélyebbre ásnak, rájönnek, hogy nem másról van szó, mint az emberi hülyeség és az irracionális hivalkodás földi szentélyéről. A sivatag közepére milyen értelmes ember építene egy kaszinó várost! Ez is csak a modernkori Amerikában volt lehetséges, tudniillik annak illusztrálására, hogy ebben az országban bárhol és bármikor lehet nem hétköznapi dolgokat létrehozni, amit az egész világ csodálhat. A sivatagot megtermékenyíteni élettel, benépesíteni emberekkel, ez aztán az amerikai álom! És bár közel van a Hoover-gát, így az energia is, de ki az a mérnök, aki olyan környezetbe építene egy non-stop fénylő várost, ahol olyan meleg van, hogy télen-nyáron légkondícionálva kell üzemeltetnie minden egyes lakást, boltot vagy éppen kaszinót. Szóval nehéz lesz eldönteni pár száz év múlva, hogy a civilizáció fénykorának metropolisza, avagy az emberi hülyeség és irracionalitás földi megtestesülésének helyszíne létezett-e a sivatag közepén.  

   Ennyit előzetesen. Remélem folyamatosan tudok beszámolni majd az eseményekről. Addig is mindenkinek sok mosolygást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stukker.blog.hu/api/trackback/id/tr464571837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása