Stukker

Stukker a veszedelmes onlinefegyver.

Friss topikok

  • stukker: Igen.:) (2014.05.21. 18:37) Onlány
  • Kukucs: Egyetertek a Petyaval meg az irasoddal is....mivel mindkettotoknek igaza van. Az egesz orszag buzl... (2012.12.23. 22:43) Oktatási reformunk margójára
  • Pop40: @Gerilgfx: "ennyi erővel te is lehetsz a miniszterelnök, szépen megfésülködsz, majd bejelentessz... (2012.12.14. 21:34) Unortodox fiatalok
  • Kukucs: az long island cocktail te szanalomdozer nem long beach... :) (2012.07.13. 00:40) Édentől keletre
  • Valika kv: Mi a telefon számod?? EFOTT-ról jelentkezünk!!! Minden jót!! (2012.06.29. 00:19) Gyors bejegyzés

Linkblog

Vattának

2008.04.11. 16:32 stukker

  "Aki nem tud túllépni a filozófián (az életről való gondolkodásnak semmi köze az élet megéléséhez), az korántsem őszinte."

Na, szóval. Dobjuk ki az ablakon Márait mert öngyilkos lett, nem úgy élte le az életét, ahogy írta. Dobjuk ki hozzá Wass Albertet is, szerencsétlen is önkezével végzett életével. Na de aztán Heideggert se kell olvasni mert kacsintott a nácizmussal, aztán Carl Scmitt-et se kell nyomtatni, mert belépett a náci pártba. Sőt emberileg elítéljük őket mert nem úgy éltek, ahogy írtak. Dícsérjük meg Foucault, mert leélte úgy az életét, ami az írásaiból árad vagy az interjúiból, csak éppen belehalt abba, hogy AIDSes lett az eszméitől, meg a homoszexualitásából. Ezeket mind dobjuk ki, mert nem őszinték az írásaikhoz, Foucault pedig emeljük piedesztára.

Zarathusztra gondolatait nem hinném, hogy ő közvetítette, semmilyen formában. Ez csak egy utalás volt a perzsák vallásának alapítójára, nem véletlenül.

Harmadrészt nem Schopenhauerre utaltam, hanem Nietzsche írására, aminek van egy ilyen című esszéje is. Ha ebből a  cél nélküli szenvedést olvasnád ki akkor elég rosszul olvastad és csak sajnálni tudlak. Aztán én nem Nietzsche összes írásával értek egyet, sőt a legtöbbel nem. Csak éppen ezzel az egyel igen.  

Negyedrészt. Az én írásaimból nem hinném hogy te valaha is a cél nélküli szenvedést olvashattad ki és nem hinném, hogy nekem ilyen elhagyta a számat valaha is.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://stukker.blog.hu/api/trackback/id/tr57421475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vatta 2008.04.11. 18:31:03

amit leírsz, abban tökéletesen igazad van. Megcáfolhatatlan, hiszen igaz.
Dobd félre a könyveidet, sosem fogod azt megérteni, amit oda leírnak. Erkölcsről, morálról, igazságról. Üresen csengő szavak, amiről sem neked, sem nekem fogalmam sincs. De még Nietzschének sem volt róla fogalma. A tudományos észrevételei jók, sokat segítettek vele: a tudománynak.
Ismétlem: amit leírsz, igaz. Akiket felsoroltál, érzéseket fogalmaznak meg. Ámbár némelyikük valóban prédikál külön is, tudományos szónoklattal a morálról, de az értéktelen szemét. Ami érthetetlen, mert szavakkal megismerhetetlen, arra mutatni kell: egy történettel, anekdotával. Aki az életről prédikál, moralizál: nem tud semmit. Saját tudatlanságát leplezi csupán.
OLvastam önelemző bejegyzéseidet: nem tudtam meg rólad semmit. Nyilván te sem tudsz magadról semmit. Keresel, kutatsz valamit, hogy mikor lesz végre JÓ. Ugyanabba a csapdába esel mint Nietzsche, a fejében teremti meg azt, amit át kellett volna élnie. Kutatott: verseket írt, érezte hogy üres a morális (kártya)vára. Ismétlem magam: a tudományos munkája kiváló. Ugyanaz a harc dúl benned is, mint benne. Ebben remekül hasonlítotok, de biztosíthatlak: a harcnak sosem lesz vége, lesz jó nap, lesz rossz nap. De a lehetne másképp érzés sosem változik.
felesleges minősítened, hogy miben van igazam és miben nem. nem ismerlek, nem beszélgettünk, ezek csak érzések. döntsd el magadban hogy hogy van ez, védd meg magad a barátid előtt, meg akik olvassák. igazából nem is számít, hogy igazam van-e, igaz?!
Ismétlem: a bejegyzésed hibátlan!

stukker 2008.04.13. 13:55:47

Ha lesz egy tiszta napom, amikor nem leszek ittas, majd válaszolok,addig is reménykedj h kijózanodjak, ami márcsak napok kérdése.
süti beállítások módosítása